آیا میدانستید تحقیقات نشان میدهند که ویژگیهایی که در سالهای نوجوانی ظهور میکنند، آینهی رخدادهایی گوناگون در زندگی آیندهاند، از موفقیت درسی گرفته تا احتمال بیکاری؟ میدانید آگاهی بیشتر از نیروهایی که به شخصیت نوجوان شکل میدهد میتواند به ما کمک کند تا با مداخله درست آنها را به مسیری سالمتر و موفقتر هدایت کنیم؟ تست MBTI نوجوانان یک تست شخصیت شناسی است، که برای تشخیص تیپ شخصیتی نوجوانان طراحی شده است.
MBTI یک تست خودشناسی است که در شناخت شخصیت و کشف استعدادهای شغلی به نوجوانان کمک میکند. با مشخص شدن تیپ شخصیتی نوجوان میتوان به رشد شخصیت و اعتمادبهنفس و عزت نفس و پرورش مهارتها و استعدادهای آن کمک کنیم و از سویی در بهبود نقاط ضعفشان با آگاهی و شناخت بیشتر تصمیمگیری کنیم. همچنین با استفاده از تست MBTI میتوان مشاغلی که جوانان در آینده در آنها موفقتر عمل میکنند را شناسایی کنیم.
امروزه در سراسر دنیا تست شخصیت شناسی MBTI در دبیرستانهای معتبر برگزار میشود تا به دانشآموزان در شناخت بهتر خود، برقراری ارتباط مؤثرتر با اطرافیان خود، انتخاب بهترین رشته تحصیلی و شغل خود در آینده کمک کند. تفسیر و درک تست MBTI بسیار ساده است، از این رو والدین میتوانند با شناخت تیپ شخصیتی فرزند خود راهکارهای بسیاری درباره چگونگی پیشرفت و درک بهتر آنها پیدا کنند. نتیجهای که والدین از آزمون دریافت میکنند عبارتنداز: خصوصیات شخصیتی فرد و مشاغل مرتبط با تیپ شخصیتی فرزندش.
تست MBTI نوجوانان چه پارامترهایی را در نوجوان میسنجد؟
با توجه به نتیجه تست MBTI نوجوانان، شخصیت آنها در هشت دسته، طبقهبندی میگردد:
برونگرایی E و درونگرایی I: اگر با انجام این تست به شما گفته شد، نوجوان شما برونگرا است به چه معناست؟ این بدین منظور است که او انرژی خودش را از بودن در جمع میگیرد. به فعالیتهای جمعی و گروهی بیشتر علاقه دارد و از تنهایی کار کردن لذت چندانی نمیبرد. در صورت برونگرا بودن، فرزند شما با در خانه ماندن بیانرژی و افسرده میشود.
اما اگر گفته شد، نوجوان شما یک فرد درونگرا است به چه معناست؟ این بدین مفهوم است که فرزندتان انرژی خود را از تنهایی با خودش دریافت میکند. او نیاز به ساعتهایی برای تنها ماندن و تفکر کردن دارد. او بیشتر از انجام کارهای انفرادی لذت میبرد.
حسی S و شهودی N: حسی بودن نوجوان شما به این معناست که او اطلاعات خود از جهان را با تکیه بر حواس پنجگانه بدست میآورد و به جزئیات دقت دارد یا اطلاعات خود را با تکیه بر حس ششم خود جمعآوری میکند و به شهود و آینده بیشتر توجه میکند.
احساسی F و تفکری T: اگر جوان شما دارای تیپ شخصیتی F یا همان احساسی باشد، در تصمیمگیریهای خود بر احساساتش تکیه میکند و اگر منطقی باشد بر منطق خود تکیه میکند.
قضاوتگرا J و دریافتگرا P: نوجوانان با تیپ شخصیتی J سرعت تصمیمگیری سریع دارند از نظم و آیندهنگری برخوردار هستند. اما تیپ شخصیتی ادراکی در تصمیمگیریها ابتدا همه جوانب را میسنجد.
با توجه به این هشت پارامتر و ترکیب آنها با هم ۱۶ تیپ شخصیتی به وجود میآید که هر تیپ چهار حرف دارد. که نشاندهنده توانمندیها و استعدادها و نقاط ضعف و قوت بخصوصی در فرد دارنده آن شخصیت است.
جهت ورود به تست شخصیت شناسی MBTI کلیک کنید.
تست MBTI چه اطلاعاتی به ما میدهد؟
بعد از پاسخگویی به سؤالات تست تیپ شخصیتی نوجوانان که حدودا نیم ساعت از زمان نوجوان شما را میگیرد، به تیپ شخصیتی چهار حرفی او پی میبرید. با توجه به نتیجه این آزمون، و تجزیه و تحلیل آن میتوانید نقاط قوت و ضعف فرزند خود را بیابید. همچنین مشاغلی که در آن درصد موفقیتش بیشتر خواهد بود را خواهید یافت. در ضمن به شما والدین کمک میکند تا دریابید با نوجوان خود چگونه باید رفتار کنید. این موضوع باعث میشود، شما راحتتر او را درک کنید.
تست MBTI نوجوانان چه کمکی به نوجوان ما میکند؟
شخصیتشناسی: نوجوان بیشتر از هرچیزی در سن نوجوانی و جوانی دچار سردرگمی و عدم شناخت خود و روحیاتش است. با انجام تست MBTI نوجوانان، او میتواند ویژگیهای شخصیتی خود را بهتر بشناسد و به نقاط ضعف و قوت خود پی ببرد. شناخت نقاط ضعف و قوت به نوجوانان کمک میکند تا بتوانند ارتباط مؤثرتری برقرار کنند.
انتخاب رشته تحصیلی و شغل بهتر در آینده: با انجام این تست شخصیت شناسی میتوانیم به پیشنهادهای شغلی مناسب و متناسب با شخصیت نوجوان دست یابیم و در انتخاب مؤثرتر به او یاری رسانیم.
ارتباط مؤثرتر و سازندهتر با جامعه: هر کدام از این موارد خود مزایای بیشمار دیگری را در برمیگیرند. ارتباط با فرزندان یکی از چالشهای پیش روی خانوادهها است و نحوه نادرست ارتباط با فرزندان منجر به کاهش اعتمادبهنفس و منزوی شدن فرزندان خصوصا در دوران بلوغ میشود. اگر والدین با شخصیت و خصوصیات فردی نوجوان آشنا باشند از آنها در مورد مسائل خانواده مشورت میخواهند، تحقیرشان نمیکنند و از نظرات و پیشنهاداتشان استقبال می کنند. این روند در مدرسه و جمع دوستان نیز صادق است.
جهت ورود به تست شخصیت شناسی MBTI کلیک کنید.
چرا دوران نوجوانی اینقدر مهم است؟
دوران نوجوانی یکی از مراحل مهم در رشد شخصیت انسان است، دورهای که فرد از دوران کودکی خارج شده و با نقشها و مسئولیتهای جدید در خانواده و جامعه روبهرو میشود. نوجوان در این دوره شدیدا دچار نگرانی و اضطراب میشود به طوری که نمیتواند جنبههای مختلف شخصیت خود را به گونهای صحیح هماهنگ و قابل قبول سامان دهد.
او دچار شک و تردید میشود و انتخاب راه درست برای او سخت است. گاهی اوقات برای رسیدن به اهداف و خواستههایش با دیگران و حتی والدین خود مخالفت میکند. او در این سن در خانه و مدرسه به دنبال استقلال است. محیط و فضای خانواده و نحوه ارتباط والدین با نوجوان در این دوره در تکامل و شکلگیری شخصیت او نقش به سزایی دارد.
فشارها و نوسانات خلق و خویی در دوران بلوغ میتوانند رشد مغز را تحت تاثیر قرار دهند و به شخصیت آینده فرد شکل دهند. شخصیت و تیپ شخصیتی ما معمولا از نوزادی تا اواخر کودکی تعادل بیشتری پیدا میکند، دلیلش هم این است که شیوه تفکر، احساسات و رفتار ما به مرور با ثبات بیشتری همراه میشود، تعادل شخصیتی بار دیگر از نوجوانی تا بزرگسالی دستخوش تغییر میشود.
در دوران نوجوانی شخصیت دچار چه تغییراتی میشود؟
اما روند تعادلی در دوران جالب نوجوانی متوقف میشود. نقش و نگار شخصیت تکان میخورد و اینکه تکههایش کجا پرت میشوند بسیار مهم است. دوران نوجوانی، دوران تغییرات سریع است. طوفانی هورمونی، عصبی، اجتماعی، شخصیتی و فشارهای زندگی شکل میگیرد.
اما تغییرات شخصیت فقط به دوران نوجوانی محدود نمیشود. اگر از دور به کل زندگی نگاه کنیم، چیزی که میبینیم افزایش متوسط ویژگیهای شخصیتی مطلوب است. کاهش عصبانیت، افزایش خودداری، کاهش بستگی ذهن و افزایش رفتار دوستانه.
روانشناسان نام این روند را بلوغ گذاشتهاند. شخصیت ما از نوزادی تا اواخر کودکی متعادلتر میشود، در دوران نوجوانی و جوانی میل فزاینده نوجوان به استقلال و حریم شخصی در حال ایجاد است.
در پیدایش شخصیت، ژنتیک و محیط تأثیر بسیار و غیرقابل انکاری دارند. شخصیت ما ریشه در دوران کودکی ما دارد، اما مغز نوجوان نقطه شروع خوبی برای تغییر و ارتقای شخصیت است. روند رشد در دوران نوجوانی تحت تأثیر برخی تغییرات مغزی مهم است، ازجمله هرس سلولهای خاکستری که با آموختن ارتباط دارند. به زبان دیگر، نحوه تغییر سلولهای خاکستری ما در دوره نوجوانی میتواند بر احساسات و رفتار ما تأثیر بگذارد.
شکی نیست که عوامل بیرونی دیگری مانند فشار و سختی و کشمکشهای رفتاری در خانواده و مدرسه و گروه دوستان هم نقش پیچیدهای در تغییرات شخصیتی دوران نوجوانی ایفا میکند. سختیهایی که مستقیما از اعمال و تصمیمات خود نوجوان ناشی میشوند، مثل: اخراج از مدرسه، طرد شدن از گروه دوستان و .. پیامدهایی به مراتب تأثیرگذارتر بر شخصیت آنها دارند. در مقابل احساس اعتبار، تسلط بر رخدادهای زندگی، و درک شخص از انتظارات طی زمان با رشد شخصیتی ارتباط دارد برای مثال: تعادل عاطفی و وظیفه شناسی بیشتر و البته اعتمادبهنفس در مدرسه با رشد شخصیتی مثبت رابطه مستقیم دارد.
سخن پایانی
ما خیلی روی آموزش فرمولها و علوم به نوجوانان و موفقیت در امتحانات تمرکز میکنیم. اما شاید بهتر باشد حداقل همین اندازه هم به شناخت و پرورش شخصیت آنها اهمیت بدهیم. در این زمینه میتوانید برای نوجوانان خود از تست MBTI، تست پنج عامل شخصیتی نئو و تست رغبت شغلی هالند بهرهمند شوید.
۲ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
سلام وقت به خیر
چه سنی میتونه تست. mbti بده. مثلا یه بچه ی ۱۲ ساله میتونه؟
سلام دوست عزیز
وقت شما بخیر
بله ۱۲ سال به بالا میتونن تست و انجام بدن. بهتره که هر چند سال یک بار تکرار بشه. به جهت اینکه افراد در طول زمان بهواسطه تجربهها و مهارتهایی که به دست میارن ممکنه شدت و میزان این ترجیحات شخصیتی در اشخاص تغییر کنه. ضمن اینکه هیچ برتری میان این ترجیحات شخصیتی وجود نداره و همهی افراد به میزان متفاوت از این ترجیحات برخوردار هستند.