رفتاری که از افراد با الگوی رفتاری نتیجه گرا میبینید قدرت شخصیتی بالا و خودمحوری شدید است. همچنین این افراد از کنترل، تسلط و استقلال انگیزه میگیرند. این افراد بر اساس توانایی انجام سریع وظایف، دیگران را ارزیابی میکنند. فرد با الگوی رفتاری نتیجه گرا از طریق کوشش و پشتکار و صلابت شخصیتی بر روی دیگران تاثیر میگذارد. الگوی رفتاری نتیجه گرا در تست دیسک از طریق عزم و پایداری و استقامت برای گروه ارزش ایجاد میکند. این افراد بیش از اندازه از رفتارهای رقابتی برد و باختی استفاده میکنند.
افراد با الگوی رفتاری نتیجه گرا زمانی که تحت فشار و استرس هستند، شروع به انتقاد و عیب جویی میکنند و در برخی مواقع از حد خود تجاوز میکنند. این افراد همیشه ترس و نگرانی از سوء استفاده دیگران از آنها، کندی مخصوصا در فعالیتهای کاری، ساده و در دسترس به نظر رسیدن دارند.
الگوی رفتاری نتیجه گرا در تست دیسک
افراد با الگوی رفتاری نتیجه گرا در دیسک همیشه به دنبال رسیدن به نتایج هستند. این افراد برای استقلال ارزش قائل هستند و اعتماد به نفس زیادی از خود نشان میدهند و این باعث میشود که آنها متکبر به نظر برسند. این گروه از افراد اهل رقابتاند و همیشه به دنبال رسیدن به درجات بالا هستند. زمانی که کارها و وظایف خود را به خوبی انجام میدهند احساس رضایت میکنند.
ممکن است انجام کارهای روتین این افراد را بیحوصله کند. طرز رفتار صریح و قاطعشان چالشهایی بین آنها و همکاران ایجاد میکند. فرد نتیجه گرا از کسانی که نمیتوانند به اندازه وی سریع تصمیمگیری کنند، انتقاد میکند. او از روی توانایی افراد در رسیدن به نتیجه، آنها را مورد قضاوت و ارزیابی قرار می دهند. ممکن است بیتوجه و سرسخت به نظر آید. او حتی در مواجه شدن با مخالفتها مصمم و قاطع است.
چنین اشخاصی نتیجه گرایی را در سازمان افزایش می دهند و در صورتی که به وی مسئولیتی تفویض شود، آن را بهدرستی و در راستای نیل به نتایج دنبال میکند. اگر در سازمانی که عملکرد ضعیفی دارد نقشه الگوها را ترسیم کنیم، انتظار میرود که افراد نتیجه گرا کمتر دیده شوند یا در جایگاه شغلی درستی از این افراد استفاده نشده باشد.
پیشنهاداتی برای افزایش اثربخشی
فرد با بُعد رفتاری D برای انجام موفقیت آمیز وظایف نیاز به هدایت تیمهای اجرایی دارد که به دنبال تامین اهداف گروه هستند. نه فقط تامین اهداف رهبر گروه. فردی که همزمان بُعد رفتاری D و بُعد رفتاری I را داراست، برای موفق شدن باید روش کنار آمدن با دیگران را تمرین کند و به سایر اعضای تیم علاقه و توجه نشان دهد. استفاده از نقطه نظرات و پیشنهادات دیگران نیز در رسیدن به موفقیت مؤثر است که این امر برای فرد با بُعد رفتاری D که به هیچوجه علاقهای به محدودیت و کنترل شدن ندارد بسیار مشکل است. همچنین فرد باید پیش از جلو رفتن و شروع به کار زمانی را صرف بررسی و فکر کردن به نتایج کار نماید.
نقاط قوت الگوی رفتاری D-I یا نتیجه گرا در تست دیسک
در پیدا کردن شانسها و موقعیتهای جدید خوب عمل میکنند:
خیلی اوقات نیاز است در تیم شخصی باشد که در حین انجام کارش، حواسش به موقعیتها و فرصتهای جدید باشد و در صورت خوب بودن آن فرصت، آن را به نفع تیم تصاحب کند. الگوی رفتاری نتیجه گرا همان کسی است که درصدد تصاحب موقعیتهای خوب است.
در دیدن تصویر کلی قدرت خوبی دارند:
این الگوی رفتاری، کلینگر است و در انجام کارهای کلی که جزئیات در آن مهم نیست بهتر عمل کنند. کارهایی مثل تأثیرگذاری روی یک جامعه، بجای تمرکز کردن روی یک شخص و تأثیرگذاری روی یک شخص خاص.
انرژی مثبت و انگیزه را به تیم اضافه میکنند:
بعضیها هم هستند که با وجود اینکه آدمهای شادی هستند هرجا بروند میتوانند آن محیط را به یک محیط جذاب تبدیل کنند، اما همیشه دوست دارند در محیط کار از زیر کارشان در بروند. اما این الگوی رفتاری هم پرانرژی و شاد هست و هم روحیه کار کردن و پیشرفت شغلی در آنها وجود دارد. آنها هم خودشان خیلی روحیه کار دارند و هم میدانند که چطور این روحیه و انرژِی مثبت در کار کردن را به بقیه هم انتقال دهند.
میدانند چطور موانع را به فرصت تبدیل کنند:
این الگوی رفتاری ذاتا خوشبین است و یاد گرفته همیشه نیمه پر لیوان را ببیند. برای همین هر موقع به مانع برمیخورد، ذهنش بجای اینکه روی مانع متمرکز شود، روی راهحل خروج از مانع و تبدیل آن به فرصت متمرکز میشود. طبیعتا این ویژگی رفتاری در یک موقعیت شغلی میتواند خیلی مفید باشد.
خلاقیت در آنها موج میزند:
این افراد دارای خلاقیت بالا و توانایی حل مسائل به صورت خلاقانه هستند. آنها عادت دارند دنبال راهکارهای نوآورانه برای حل مسائل بگردند.
همیشه در حال فعالیت و تلاش برای پیشرفت هستند:
آنها اصلا دوست ندارند راکد باشند و تغییر نکنند. همیشه دنبال چالشهای جدید هستند و در پی کسب تجربههای جدید حاضرند ریسکش را قبول کنند.
توانایی رهبری گروه را دارند:
این الگوی رفتاری به عنوان رهبران ذاتی معرفی میشوند. آنها خوب بلدند چطور یک تیم را دربرابر مشکلات مختلف حفظ کنند و چطور آن تیم را به سمت هدفهای از پیش تعیین شده گروه سوق دهند.
توانایی ارتباط مؤثر آنها قابل توجه است:
افراد با الگوی رفتاری نتیجه گرا، قدرت بالایی در برقراری ارتباط مؤثر و خوب و همینطور تأثیرگذاری زیاد بر روی مردم دارند. به صورت ذاتی آنها دارای توانایی خوبی در مذاکره و اقناع دیگران هستند.
نقاط ضعف الگوی رفتاری D-I یا نتیجه گرا در تست دیسک
میتوانند عجول باشند:
الگوی رفتاری نتیجه گرا به دلیل تحرکات زیاد و فعالیت بالایش، خیلی زود میخواهد تصمیم بگیرد و در تصمیمگیری تعللی نمیکند. درحالی که گاهی نیاز است زمانی را برای فکر کردن روی عواقب تصمیمات گذاشت.
امکان دارد دارای اعتمادبهنفس کاذب باشند:
افراد با الگوی D-I ممکن است به دلیل پرانرژی بودن و مهارتهای ارتباطی خود احساس اعتمادبهنفس بیشازحد کنند و خود را متخصصان حرفهای در بخشهای مختلف تصور کنند. این میتواند منجر به افزایش سرعت ورود به پروژهها و فعالیتهایی که نیاز به مهارت و تخصص خاصی دارند، شود.
امکان دارد جزئیات مهم را فراموش کنند یا به آن توجه نکنند:
درواقع الگوی رفتاری نتیجه گرا به دلیل پرانرژی بودن و عجله در اتخاذ تصمیمهایش، ممکن است به بررسی دقیق مسائل اهمیت ندهند و از درک دقیق فرآیندها و فعالیتها عبور کنند.
برنامهریزیهای مرسوم را ندارند:
این افراد به نظم و برنامهریزی معمولی کمتر توجه میکنند و ممکن است به عنوان افراد غیرمنظم تلقی شوند. آنها به دلیل خلاقیت و پرانرژی بودنشان، ممکن است به نظم و برنامهریزی معمول زندگی کمتر توجه کنند.
گاهی متوجه نیاز دیگران به فضای حریم خصوصی نمیشوند:
درواقع این الگوی رفتاری خودش به قدری برونگرا و عاشق ارتباطات است که گاهی فراموش میکند دیگران به اندازه او انرژی برای ارتباطات اجتماعی ندارند. همین باعث میشود گاهی اطرافیانشان را معذب کنند.
ممکن است نافرمان باشند:
بعضی از این افراد ممکن است تمایل داشته باشند قوانین و دستورالعملها را نادیده بگیرند و روی آنها تمرکز نکنند. همچنین ممکن است دنبال آزادی عمل و استقلال بیشازحدی باشند که به دیگران آسیب وارد کند.
در تحمل استرسهای روزمره کمی ضعیف عمل میکنند:
به دلیل پرانرژی بودن و فعالیتهای مستمر، افراد با الگوی D-I ممکن است در مقابل استرس و فشارهای روزمره کمتر مقاومت کنند. آنها به دلیل نیاز مداوم به فعالیت و تحرکات بیشازحد، مجبور به تحمل فشار برنامههای زیادشان میشوند.
مشاغل پیشنهادی افراد با الگوی نتیجه گرا
- تحلیلگر مالی
- کارگزار بیمه
- گزارشگر ورزشی
- راهنمای تورهای مسافرتی
- مربی ورزشی
- ورزشکار حرفهای
- رقصنده
- مجری برنامههای تلویزیونی
- موسیقیدان
- تکنسین استودیو، صحنه و جلوههای ویژه
- نجار
- کشاورز
- آشپز
- عکاس
- جنگلبان
- برقکار
- مهندس برق
- مهندس مکانیک
- نقشه بردار
- مکانیک هواپیما
- کارآفرین
- حسابرس
- افسر پلیس
- افسر ارتش
- آتش نشان
- بازرس
- کارآگاه
- مامور پلیس مخفی
- ناخدای کشتی
- خلبان هلیکوپتر
- مهماندار هواپیما
- مهندس پرواز
- مدرس پرواز
- دلال معاملات ملکی
- فیزیولوژیست ورزشی
- تکنسین اورژانس پزشکی
- مأمور بیمه
- دلال و واسطه اوراق بهادار
- بانکدار
- سرمایه گذار
- سازنده بازیهای کامپیوتری
- متخصص شبکه
- بازرس هوانوردی
- معلم فنی و حرفهای
- تکنسین رادیولوژی
- فیزیولوژیست ورزشی
- عمده فروش
- خرده فروش
- فروشنده اتومبیل
- مشاور مدیریت
- مهندس ایمنی