رفتاری که از افراد با الگوی رفتاری ارتقا دهنده میبینید گشادهرو بودن و پذیرش دیگران است. همچنین این افراد از تایید اجتماعی و شهرت و محبوبیت انگیزه میگیرند. این افراد بر اساس مهارتهای کلامی و تواناییهای متقاعد سازی دیگران را ارزیابی میکنند. فرد با الگوی رفتاری ارتقا دهنده از طریق تایید کلامی، قدردانی، تحسین، لطف و توجه به دیگران بر روی دیگران تاثیر میگذارد. الگوی رفتاری ارتقا دهنده در تست دیسک از طریق آوردن نشاط و سرزندگی، تنشزدایی و کاهش جدیت محیط، ترقی دادن افراد و وظایف برای گروه ارزش ایجاد میکنند. این افراد بیش از اندازه از رفتارهای پرشور و اشتیاق، تحسین برانگیز و خوشبینانه استفاده میکنند.
افراد با الگوی رفتاری ارتقا دهنده زمانیکه تحت فشار و استرس هستند، بینظم، بیدقت و بیتوجه میشوند. این افراد همیشه ترس و نگرانی از مطرود شدن از اجتماع و از دست دادن ارزشهای فردی دارند.
الگوی رفتاری ارتقا دهنده در تست دیسک
فردی که دارای الگوی رفتاری ارتقا دهنده است، دارای بُعد رفتاری خالص I است. بُعد رفتاری خالص به این معنی است که فرد با این الگو چندان تاثیری از سایر بُعدهای رفتاری نمیگیرد. این اشخاص بسیار اجتماعی و بخشنده هستند و شبکه بزرگی از دوستان و همکاران دارند. آنها توانایی برقراری ارتباط با دیگران را به خوبی دارند و خوشصحبت بوده و از سایر پروژهها حمایت زیادی میکنند. شبکه وسیع اطرافشان منبع خوبی در حمایت از پروژهها است.
فرد ارتقا دهنده بیشتر از اینکه علاقه به انجام امور داشته باشد، به برقراری ارتباط با دیگران علاقهمند است. او در مناسبتهای اجتماعی موفق است و در جلسات، مجالس و سخنرانیها به بیان نقطه نظرات خود میپردازد. این گروه از افراد پرشور و اشتیاق و مجاب کننده هستند. آنها ترجیح میدهند ویژگیهای مطلوب دیگران را بشناسند به جای آنکه تمام حقایق را در مورد آنان بدانند. مدیریت زمان برای آنها دشوار است. به همین خاطر گاهی نیاز است در کارشان محدودیتهای اجتماعی لحاظ شود.
پیشنهاداتی برای افزایش اثربخشی
فرد با بُعد رفتاری I خالص، تمایل به زندگی در لحظه دارد. انرژی زیادی دارد و علاقه زیادی به صحبت کردن نیز دارد. ولی او در تمرکز بر جزئیات، بررسی کردن، برنامهریزی و سازماندهی، اتمام و تکمیل یک کار پیش از شروع کار جدید ضعیف است. او باید به اهمیت دنبال کردن یک برنامه مشخص پیببرد، توانایی خود در انجام مستقلانه کار را افزایش دهد و قبل از تصمیمگیری تمامی جوانب را در نظر بگیرد. اگر او بتواند احساسات خود را کنترل کند و علاقه بیشتری به صحبتهای طرف مقابل نشان دهد، میتواند در ارتباطات خود موفقتر باشد.
جملاتی که افراد با الگوی ارتقا دهنده با آنها همذاتپنداری خواهند کرد:
- اگر میخواهی با سرعت جلو بروی، تنها برو. اما اگر میخواهی راه دورتری را بروی (و بیشتر پیشرفت کنی) با تیم جلو برو. “ضربالمثل آفریقایی”
- تنها راه انجام دادن کارهای بزرگ، دوست داشتن کاری است که انجام میدهی. “استیو جابز”
- انرژی، انرژی میآورد. “دالی پارتون”
- هرچه بیشتر در زندگی قدر بدانی و خوشحالی کنی، چیزهای بیشتری هم برای قدردانی وجود خواهد داشت. “اپرا وینفری”
- لبخند بزن و به بقیه نشان بده که تو امروز خیلی بیشتر از دیروز قدرتمندی. “دریک”
- من همیشه در تلاشم تا انتخابهایی کنم که مرا از منطقه راحتیم در میآورند. تا وقتی که تو احساس معذب بودن (در موقعیت جدید) را داشته باشی، نشان میدهد که داری رشد میکنی. “اشتون کاتچر”
- هر موقع با چیزی نازیبا مواجه شدی، روی آن قسمتش تمرکز کن که زیباست. روی هر چیزی تمرکز کنی، همان برای تو گسترش پیدا میکند. فقط تویی که میتوانی واقعیت دنیایی که میبینی را تغییر دهی. (با تغییر زاویه دیدت) “آریانا گرانده”
نقاط قوت الگوی رفتاری ارتقا دهنده یا I در تست دیسک
تأثیرگذاری:
افراد با الگوی رفتاری Influencer یا همان ارتقا دهنده دارای توانایی بالا برای تأثیرگذاری و تحت تأثیر قرار دادن دیگران هستند. آنها معمولاً میتوانند دیدگاهها، ایدهها و عقاید خود را به طور مؤثری به دیگران منتقل کنند و آنها را متقاعد کنند، طوری که انگار میتوانند با قدرت حرف زدنشان بقیه را جادو کنند تا از آنها پیروی کنند!
شبکهسازی:
این الگوی رفتاری معمولاً بهترین شبکه سازها هستند. توانایی شبکهسازی آنها از هوش بین فردی بالای آنها نشئت میگیرد و آنها به خوبی میتوانند ارتباطات قوی برقرار کنند و در شبکههای اجتماعی و حرفهای مؤثر واقع شوند. این ارتباطات قوی در خیلی از مشاغل میتواند به آنها کمک کند و باعث پیشرفتشان شود.
دیدگاه اجتماعی:
افراد با الگوی رفتاری ارتقا دهنده معمولاً دارای دیدگاه قوی درباره مسائل اجتماعی هستند و توانایی بالقوهای برای تشخیص تغییرات اجتماعی و جذب مخاطبان دارند. آنها به صورت ذاتی کوچکترین جزئیات راجع به روابط انسانی را میدانند.
رهبری:
این الگو معمولاً با تواناییهای رهبری قوی همراه است. آنها میتوانند گروهها و تیمها را به خوبی رهبری کنند و تواناییهای لازم برای الهامبخشی و هدایت دیگران را دارا هستند و میتوانند با استفاده از تواناییهای رهبری خود، گروه یا تیم را به سمت هدفها و وظایف مشترک سوق بدهند. البته این نکته هم ناگفته نماند: این الگوی رفتاری با نفوذ بر احساسات و قلبهای مردم آنها را تحت تأثیر قرار میدهند. اما الگوی رفتاری D با استراتژیهای دیگری مردم را تحت تأثیر قرار میدهد.
اعتمادبهنفس در ابراز شخصیت خود:
این ویژگی رفتاری ممکن است در شرایطی که نیاز به فعالیتهای بازرگانی، رسانهها و یا به نمایش گذاشتن خود در جلوی دیگران وجود داشته باشد، مناسب و مؤثر باشد. آنها با اینکار اعتمادبهنفس مثبت خودشان را نشان میدهند و همینطور از روش درست مردم را تحت تأثیر مهارتهایشان قرار میدهند.
انرژی دهنده گروه:
تابهحال حتما در اطرافیانتان کسانی را دیدهاید که به محض ورودشان به یک جمع، انرژی و نشاط را به آن جمع اضافه میکنند و به اصطلاح نقل هر مجلسی هستند و بودن یا نبودنشان در هر جمعی کاملا حس میشود. این الگوی رفتاری هم دقیقا اینگونه است. آنها معمولاً میتوانند با انگیزه و انرژی بالا به افراد دیگر الهام بدهند و محیط کارشان را بهتر و پویاتر کنند.
توانایی کار تیمی بالا:
این الگو دارای توانایی بالا در همکاری و تعامل با دیگران است. آنها معمولاً میتوانند در تیمها و گروهها به عنوان عضو فعالیت کنند و با دیگران به خوبی هماهنگی داشته باشند و درنتیجه عملکرد تیمی بهتری داشته باشند.
نقاط ضعف الگوی رفتاری ارتقا دهنده یا I در تست دیسک
ناپایداری عاطفی:
افراد با این الگوی رفتاری ممکن است در مواجهه با فشارها و وقوع تغییرات زیاد در محیط، به ناپایداری عاطفی و تغییر سریع رفتار و انجام رفتارهای پرخطر روی بیاورند.
عدم تمرکز بر جزئیات:
این الگو ممکن است با کارهای مرتبط با جزئیات یا موقعیتهایی که نیاز به دقت و توجه بالا دارند، مشکل داشته باشد. آنها ممکن است تمایل داشته باشند که بهطور کلی بر سطح موضوع تمرکز کنند و تحمل مطالعه و بررسی جزئیات را ندارند. این باعث میشود که در موقعیتهایی که نیاز به دقت در جزئیات هست، شکست بخورند.
بیتوجهی به نیازهای دیگران:
این الگو ممکن است در برخورد با نیازهای دیگران، انگیزه کافی را نداشته باشد. آنها ممکن است بیشتر به نیازهای خود اهمیت بدهند و به نیازهای دیگران کمتر توجه کنند.
انزوا:
الگوی رفتاری ارتقا دهنده علیرغم طبیعت برونگرای خود، ممکن است در فعالیتهایی که نیازمند تعامل و همکاری با دیگران هستند، چالش داشته باشد! چون آنها ممکن است تمایل داشته باشند تا بهطور مستقل عمل کنند و در فرآیند تصمیمگیری و همکاری با دیگران دچار مشکل شوند زیرا حاضر نیستند از نظرات خود کوتاه بیایند چون اعتمادبهنفسشان فوقالعاده بالاست و نمیتوانند فکر کنند که کسی به غیر از آنها درست میگوید.
عدم مدیریت استرس:
این الگو ممکن است در مواجهه با فشار و استرس زیاد، عملکرد ضعیفی داشته باشد. آنها ممکن است به سرعت تحت تأثیر فشار قرار بگیرند و قادر به مدیریت مناسب استرس نباشند و درنتیجه با کمترین استرسی، عملکردشان پایین میآید.
سردرگمی در صورت نبود چارچوب:
این الگو ممکن است در مواجهه با شرایطی که ابهام زیادی دارند و قوانین و مقررات مشخصی طرح نشده است، مشکل داشته باشد. آنها ممکن است به دنبال شیوهها و قوانین صحیح و مشخص برای عملکرد باشند و در صورت نبود این شرایط، دچار ناامنی و سردرگمی شوند. به عبارتی آنها ترجیح میدهند بیشتر «عملگرا» باشند تا «ایدهپرداز». همین است که دوست دارند شخص دیگری کارها را از لحاظ تئوری بررسی کند و آنها بیشتر بخش عملی را انجام دهند.
تشنه توجه:
این الگو ممکن است تمایل داشته باشد که همیشه و در همه جا صحبتها را به سمت خود بکشاند. آنها ممکن است به دنبال جلب توجه و تصویر خوب خود باشند و کمتر به دیگران توجه کنند و به عبارتی تشنه توجه باشند.
توجه زیاد به نظرات دیگران:
افراد با الگوی رفتاری ارتقا دهنده هرچند اعتمادبهنفس خوبی دارند اما گاهی ممکن است تمایل داشته باشند تا بیشازحد به نظرات و بازخوردهای دیگران اهمیت دهند. این موضوع میتواند منجر به عدم اتخاذ تصمیمهای مناسب و اعتمادبهنفس کمتری در تصمیمگیری شود.
اعتمادبهنفس بیشازحد
افراد با الگوی رفتاری Influencer ممکن است دارای اعتمادبهنفس بیشازحدی باشند که میتواند به عدم درک صحیح از محدودیتها و قوانین منجر شود. آنها ممکن است تمایل داشته باشند که عملکرد خود را بیشازحد بالا ببرند و برخلاف قوانین و محدودیتهای موجود عمل کنند یا نتوانند حد واقعگرایانه تواناییهای خود را بسنجند و درنتیجه دست به کارهایی بزنند که در آن به شدت شکست خواهند خورد.
مشاغل پیشنهادی افراد با الگوی ارتقا دهنده
- متخصص ستون فقرات
- متخصص گفتار درمانی
- دستیار پزشک
- پزشک اورژانس
- پزشک متخصص اطفال
- بینایی سنج
- خرده فروش
- کارشناس روابط عمومی
- کارمند آژانس مسافرتی
- کارگزار بیمه
- موسس سازمانهای خیریه
- مجری ورزشی
- مجری رادیو و تلویزیون
- نقاش
- مجسمه ساز
- مدرس پرواز
- نجار
- کشاورز
- جنگلبان
- هنرمند، بازیگر، هنرپیشه
- نماینده فروش
- مشاور، مددکار اجتماعی
- طراح مد
- طراح داخلی
- عکاس
- مأمور بیمه
- معلم دبستان
- معلم کودکان خاص
- معلم هنری
- پرستار کودک
- مربی مهد کودک
- پرستار
- دامپزشک
- رادیولوژیست
- فیزیوتراپ ورزشی
- مربی بدنساز
- مربی حیوانات
- ماساژ درمانگر
- خدمه پرواز
- منشی
- مسئول پذیرش
- جواهر ساز
- سرآشپز
- پژوهشگر محیط زیست
- بیولوژیست دریایی
- زمین شناس
- جانور شناس