مدیر منابع انسانی کیست؟ وظایف و ویژگی‌های شخصیتی یک مدیر منابع انسانی موفق

زمانی که صحبت از مدیریت منابع انسانی به میان می‌آید، شاید بخشی بی‌اهمیت را تصور کنید. بخشی که وظیفه آن سروکله زدن با افراد مختلف سازمان است. اما واقعیت امر چیز دیگری است. امروزه مهم‌ترین سرمایه­‌ی هر سازمانی منابع انسانی آن است. چراکه تجربه، مهارت و دانش نیروهای سازمان چیزی نیست که قابل جایگزینی یا تعویض باشد. بهره‌وری نیروی کاری نیز وابسته به انگیزه و علاقه­‌ی آن‌ها نسبت به سازمان است. پس چطور می‌توان نیروی بامهارت را پایبند، مشکلات را کمتر، راندمان کاری را بالاتر و ایجاد انگیزه کرد؟

 تمامی این نتایج را می‌توان با انتخاب مدیر منابع انسانی کارآمد به دست آورد. فردی که برای این کار ساخته‌شده و ویژگی‌های شخصیتی متناسب با آن را داشته باشد. در ادامه­‌ی این مقاله به بررسی مهم‌ترین ویژگی‌های شخصیتی مناسب برای این شغل و راه‌های آگاهی از آنان می‌پردازیم. پس با ما همراه باشید.

مدیریت منابع انسانی به چه معناست؟

در زمان‌های قدیم، کارگران نیروهای فیزیکی ساده‌ای بودند که به‌راحتی با کارگر دیگری جایگزین می‌شدند. به همین دلیل کسی به رضایت و طول عمر آن‌ها توجهی نشان نمی‌داد. درست در همین زمان مدیریت منابع انسانی توسط تیلور و ظهور مکتب تیلوریسم شکل گرفت.

درواقع مدیریت منابع انسانی (Human resources management) عبارت است از فرآیند کار کردن با افراد، به‌طوری که منجر به توانمندسازی آن‌ها و سازمان شود و سازمان را در جهت رسیدن به اهدافش یاری نماید.

وظایف مدیر منابع انسانی چیست؟

امروزه با توجه‌ به پیشرفت تکنولوژی، شرکت‌ها در حال جهانی‌شدن و گسترش هستند. در این میان نقشی که کمتر به آن توجه می‌شود، منابع انسانی است. مدیران منابع انسانی که قبلا درگیر کارهای ابتدایی نظیر ثبت و بایگانی سوابق بودند، حال باید با وظایف پیچیده‌تری دست‌وپنجه نرم کنند. وظایفی نظیر:

۱ـ برنامه‌ریزی:

اولین گام مدیریت منابع انسانی، برنامه‌ریزی برای دستیابی شرکت به چشم‌اندازهای مقرر آن است. دستیابی به نتایج مناسب سازمان، وابسته به برنامه‌ریزی مناسب و شایسته است. همچنین تجسم و پیش‌بینی و تدارک اقدامات و اهداف در این مرحله انجام می‌گیرد.

۲ـ استخدام:

یکی از مهم‌ترین مسئولیت‌های مدیریت منابع انسانی، استخدام افراد مناسب در سازمان است. آن‌ها وظیفه دارند افراد را قبل از استخدام سنجیده و بهترین آنان را استخدام نمایند. بدون شک آینده هر سازمان وابسته به استخدام نیروهای شایسته است. ازطرفی منابع انسانی که دارای توانایی و مهارت‌های مناسب سازمان است و از نظر عملکرد با اهداف سازمانی هم‌خوانی داشته باشند، بهترین هدیه برای آن سازمان به‌حساب می‌آیند. استخدام نیرو به عواملی ازجمله: توانایی افراد، سیاست، هزینه و اهداف سازمان بستگی دارد. لازم به ذکر است که در مرحله استخدام تمامی مدارک مربوط به ضمانت و حسن انجام کار همچون چک یا سفته نیز توسط این واحد از کارجو دریافت می‌شود.

مطلب مرتبط: فرآیند استخدام‌های موفق در سازمان‌ها چگونه‌اند؟

۳ـ آموزش:

پس از استخدام، هر فرد به شیوه‌ی خاص خود کارها را انجام می‌دهد. این وظیفه­‌ی تیم مدیریت منابع انسانی است که افراد را با الگوهای کاری و فرهنگ سازمانی آشنا نمایند. به‌طور قطعی می‌توان گفت که همه‌ی نیروها، پس از استخدام نیاز به آموزش دارند. آموزش رفتار و عملکرد متناسب با سازمان و یا آموزش مهارت‌های لازم در کار می‌تواند جزئی از این آموزش‌ها باشد. بدین سبب آموزش‌ها در منابع انسانی باید از کیفیت لازم برخوردار باشند، درغیراین ‌صورت هزینه‌های مالی، زمانی و اعتباری سنگینی به سازمان تحمیل خواهد شد.

مطلب مرتبط: چگونه با کارمند تازه‌وارد خود رفتار کنیم تا موتورش گرم شود؟

۴ـ پیشرفت شغلی:

یکی از وظایف سرپرست منابع انسانی ایجاد علاقه و انگیزه در کارمندان است. در اصل این کار سبب پیشرفت و رشد آن‌ها خواهد شد. قطعاً مدیر منابع انسانی خوب و مفید، به‌دنبال پیشرفت کارکنان است. این موضوع موجب افزایش انگیزه و توان کارمندان می‌گردد. دسترسی به اهداف سازمان در گرو توسعه کارکنان و حمایت از آن‌ها است.

۵ـ مدیریت:

مهم‌ترین وظیفه­‌ی مدیر منابع انسانی، مدیریت است. افراد زیادی زیر نظر آن‌ها هستند که باید آن‌ها را به‌درستی مدیریت کرد. مدیران منابع انسانی علاوه‌بر هدایت امور، باید توانایی کنترل را هم داشته باشند. در صورتی که روندها از مسیر صحیح خارج شوند، باید به وسیله کنترل درست به مسیر خود بازگردند. تشخیص انحرافات، نظارت، بررسی، سنجش و اقدام برای اصلاح آن‌ها در حوزه وظایف کنترلی مدیریت منابع انسانی قرار می‌گیرد.

۶ـ ارزیابی:

همان‌گونه که یک تجارت و جامعه تغییر می‌نماید، نحوه ارزیابی کارمندان نیز باید باتوجه به استراتژی‌های سازمان به‌روز گردد. ارزیابی عملکرد یک جنبه فنی از وظایف نیروی انسانی به‌حساب می‌آید. میزان یادگیری کارمندان، اثربخشی آموزش و چگونگی عملکرد افراد به‌طور مداوم، توسط مدیر منابع انسانی موردبررسی قرار می‌گیرد. این ارزیابی‌ها می‌تواند به‌صورت محسوس یا حین خدمت و شامل کیفیت و در دسترس بودن کارکنان، محیط کار، زمان کار، وضعیت اقتصادی، مسئولیت‌های شغلی و ارزش افزوده یک شغل به سازمان باشد.

۷ـ هدایت:

از دیگر وظایف مدیر منابع انسانی در سازمان، هدایت کارمندان به سمت هدف سازمانی است. این وظیفه می‌تواند با اعمال نفوذ بر کارمندان صورت بگیرد. هدایت مسیر حرکت کارکنان به سمت اهداف به معنای همسوسازی آن‌ها با خواسته‌های سازمان است.

۸ـ حفظ فرهنگ محیط کار:

هر سازمانی نیازمند وجود فرهنگ مختص به خود است که این فرهنگ باید در طول خدمت پرسنل حفظ شود. فرهنگ رفتاری محیط کار، نباید با ورود و خروج کارکنان مختلف، تغییر یابد. وجود سلامت، امنیت و آرامش کاری نشان‌دهنده نقش پررنگ مدیریت منابع انسانی در بهره‌وری سازمان است.

۹ـ ارتباط با کارمندان:

مدیریت منابع انسانی به علت ماهیت کار خود، نمی‌تواند بدون ارتباط با کارمندان خودش، عمل نماید. ازاین‌رو یکی از اصلی‌ترین وظایف این شغل، برقراری ارتباط صحیح با کارمندان، توأم با استفاده از مهارت‌های روابط عمومی و حسن خلق است.

۱۰ـ پاداش و تشویق:

مدیریت منابع انسانی دارای ظرافت و ریزبینی‌های بسیاری است و ارتباط با نیروی انسانی ایجاب می‌کند تا جهت پیشبرد اهداف خود از ابزارهای مناسب استفاده شود. یکی از این ابزارها، دادن پاداش و تشویق است. زیرا پاداش و تشویق سبب افزایش انگیزه کارکنان شده و باعث می‌گردد خودشان را در سود سازمانی سهیم ببینند. درنتیجه موجب بهبود عملکرد پرسنل و همسویی با اهداف سازمان می‌شود.

۱۱ـ حل اختلاف:

بدون شک اختلاف سلیقه میان تمامی افراد وجود دارد و هرچقدر سازمان بزرگتر با تعداد نیروهای بیشتری باشد، این اختلاف افزایش خواهد یافت. از وظایف مدیر منابع انسانی این است که اجازه ندهد این اختلاف رفتاری باعث بروز ناسازگاری و مشکلات در کار گردد. همچنین در صورت بروز اختلاف بین کارمندان، به سرعت به حل آن اقدام نماید.

۱۰ ویژگی شخصیتی طلایی برای تبدیل شدن به یک مدیر منابع انسانی موفق

چرا ویژگی‌های شخصیتی مدیران منابع انسانی برای سازمان‌ها تا این حد مهم و حیاتی هستند؟ مگر ویژگی‌های شخصیتی این افراد چه تأثیری در انجام عملکردهای آنان دارد؟

در حقیقت وجود این ویژگی‌های شخصیتی در مدیران منابع انسانی برگ برنده‌ی هر سازمان در مواجهه با مشکلات و چالش‌هاست. ویژگی‌هایی نظیر:

۱ـ برخورداری از مهارت‌های ارتباطی قوی

 مگر مدیریت منابع انسانی چیزی جز برقراری ارتباط با افراد مختلف در سازمان است؟ یک مدیر موفق کسی است که بتواند با همه افراد سازمان فارغ از سمت آنان ارتباط برقرار کند.

۲ـ توانایی رهبری و هدایت افراد

در حقیقت مدیران منابع انسانی بیشتر افراد سازمان را هدایت و رهبری می‌کنند. آن‌ها مشکلات بسیاری را حل کرده، به افراد سازمان انگیزه می‌دهند و آن‌ها را به سمت اهداف سازمان سوق می‌دهند.

۳ـ انعطاف‌پذیر بوده و با هر شرایطی خود را وفق دهد.

بیشترین چالش‌های سازمان پیشروی مدیر منابع انسانی است. یک مدیر کارآمد کسی است که با هر شرایطی خود را وفق داده و اهداف سازمان را پیش ببرد. بخشی از این توانایی از ویژگی‌های شخصیتی آن‌ها سرچشمه می‌گیرد.

۴ـ فردی منظم و پای‌بند به برنامه‌ریزی باشد.

اگر این دسته از مدیران پایبند به برنامه‌ریزی‌های مشخص و نظم در کارها نباشند، به‌قول‌معروف کلاهشان پس معرکه است.

مدیر منابع انسانی

۵ـ ماهر و توانمند در مذاکره باشد.

مدیران منابع انسانی باید مذاکره‌کنندگانی خبره باشند. چراکه بیشتر وقت کاری خود را در حال مذاکره با افراد مختلف هستند. این مهارت به آن‌ها کمک می‌کند مذاکره‌ای موفق در راه دستیابی به اهداف سازمان داشته باشند.

پیشنهاد: چگونه با هر کسی مذاکره کنیم؟

۶ـ توانایی حل مسئله داشته باشد.

تعدادی نیروی کاری با ویژگی‌های شخصیتی متفاوت در کنار هم جمع شده‌اند. قطعا در چنین روابطی اصطکاک به وجود خواهد آمد. در این موارد توانایی مدیران منابع انسانی در حل مسائل، یاری‌دهنده­‌ی سازمان است. البته که با استخدام درست و اصولی می‌توان از بروز بسیاری از این مسائل جلوگیری کرد.

مطلب مرتبط: چگونه از تست‌های شخصیت شناسی به‌عنوان یک ابزار استخدام استفاده کنیم؟

۷ـ توانایی Multi Task داشته باشد.

حوزه‌­ی منابع انسانی یکی از پرکارترین بخش‌های سازمان است. در این بخش مشغله‌های بسیار، پروژه‌ها و کارهای زیادی برای انجام‌ دادن وجود دارد. فردی در این سمت موفق است که توانایی انجام چندین کار را به‌صورت هم‌زمان داشته باشد.

۸ـ برخورداری از روحیه و مهارت کار تیمی

مسلما مدیر یکی از مهم‌ترین تیم‌های سازمان باید بتواند با افراد تیم خود، سایر تیم‌های کاری و تیم‌های بیرون سازمان ارتباط خوبی برقرار کند. اگر این مدیران در خصوصیات شخصیتی خود تمایلی به کار تیمی نداشته باشند قطعا در این کار شکست می‌خورند.

۹ـ توانمند در انجام انتخاب‌های درست و کارآمد برای سازمان

یکی از مهم‌ترین وظایف بخش مدیریت منابع انسانی استخدام افراد کارآمد برای سازمان است. درواقع این مدیران باید با انواع تست‌ها و آزمون‌های شخصیت شناسی و مهارت آزمایی آشنا بوده و از آن‌ها برای ارزیابی افراد استفاده نمایند.

۱۰ـ در شرایط بحرانی بهترین تصمیمات را اتخاذ نماید.

برخی از تیپ‌های شخصیتی استاد مدیریت بحران هستند. این افراد دقیقا برای جایگاه مدیریت منابع انسانی ساخته شده‌اند. در این بخش از سازمان چالش‌های بسیاری وجود دارد که حل آن‌ها مستلزم تصمیم‌گیری سریع و درست در بحران‌هاست.

مهارت‌های لازم برای یک مدیر منابع انسانی

مهارت‌های ارتباطی

ارتباطات یک نوع مهارت نرم و حیاتی برای مدیریت منابع انسانی است که هنگام استخدام کارشناس منابع انسانی امری ضروری به‌شمار می‌آید. زیرا متخصصان منابع انسانی به کمک مهارت‌های ارتباطی می‌توانند ارتباط خوبی میان کارمندان و کسب‌وکار ایجاد کنند. به یاد داشته باشید که حوزه منابع انسانی شامل گفت‌وگوها و تعاملات زیادی است و باید مهارت‌های ارتباطی را به خوبی فرابگیرید.

مدیر منابع انسانی

مهارت‌های کلامی

بسیار حائز اهمیت است که مهارت‌های کلامی را با مهارت‌های ارتباطی که در بالا به آن پرداختیم، یکسان ندانید. دقت نمایید که مهارت‌های کلامی، به شفافیت، وضوح، قابل فهم و دور از ابهام بودن گفتار و کلام مدیر اطلاق می‌گردد. بهتر است بدانید که طی تحقیقات انجام شده، مدیران چیزی حدود ۹ درصد ساعات کاری خود را به خواندن، ۱۶ درصد را به نوشتن، ۳۰ درصد را به گفت‌وگو و ۴۵ درصد دیگر را نیز به گوش دادن، مشغول هستند. بدین علت پرورش مهارت کلامی و توجه کامل به پیام کارمندان، مدیران و بعضی از مشتریان سازمان، دارای اهمیت بسیاری است. زیرا از ایجاد سوء تفاهم‌ها و ابهامات، تا حد قابل قبولی می‌کاهد.

مهارت‌های زبانی و فرهنگی

اگر قصد دارید به عنوان یک مدیر منابع انسانی، در سازمان یا شرکتی استخدام شوید که دارای تنوع زبانی و فرهنگی میان کارمندان است، باید در سریع‌ترین زمان ممکن به تقویت چنین مهارت مهمی بپردازید. بهتر است بدانید که در هر شرکت و سازمانی، تنوع فرهنگ، زبان و مذهب وجود دارد. اما در برخی سازمان‌های بزرگ، چنین امری بسیار نمایان است و در صورتی که نتوانید با تفاوت‌های این چنینی سازگار شوید، در کار خود شکست خواهید خورد.

مهارت‌های رهبری

بدون شک متخصصان منابع انسانی باید رهبران مؤثر و مفیدی باشند تا بتوانند کارمندان خودشان را به‌خوبی راهنمایی نمایند و به آن‌ها کمک کنند تا خودشان رهبر شوند. آن‌ها همچنین باید بتوانند یک رویکرد رهبری و مربیگری در سطح سازمان یا شرکت را پرورش دهند تا بتوانند تیم‌های خلاق ایجاد نمایند. ازطرفی، باید کارمندان چابک را توسعه دهند و حل‌کننده‌های مؤثر مشکل را در تمام سطوح سازمانی خلق کنند. کارمندان باید به مدیران منابع انسانی به عنوان رهبران سازمانی نگاه کنند که به هدایت سازمان در سمت موفقیت به روشی مثبت و سازنده کمک می‌کنند و هم منافع کارفرما و هم منافع کارمند را درنظر می‌گیرند.

مهارت‌های حل‌مسئله

اشخاصی که در زمینه‌ منابع انسانی کار می‌کنند، به‌طور معمول مسئول حل تعارضات میان کارمندان و آرام کردن مشکلات بین‌فردی هستند. اغلب لازم است راه‌حلی خلاقانه جهت حل مسائل پیچیده‌ بین‌فردی بیابند تا با حفظ محدودیت‌های مالی سازمان، رضایت کارکنان نیز افزایش یابد. مهارت حل‌مسئله در مشاغل منابع انسانی بسیار حائز اهمیت است. زیرا حل مشکلات به افزایش نوآوری و پیشرفت کمک نموده و از استعفای کارمندان نیز جلوگیری می‌کند.

مهارت‌های مدیریت استراتژیک

بدون شک مدیران باتجربه این نکته را می‌دانند که در زمان برنامه‌ریزی استراتژیک منابع انسانی، کارمندان نیز باید در تصمیم‌گیری‌های سازمانی مشارکت لازم را داشته باشند. این مشارکت‌ها مبتنی بر ارزیابی کارمندان فعلی و پیش‌بینی‌های لازم جهت استخدام نیروی کار آینده است. ازاین‌رو، مدیران منابع انسانی باید تفکر استراتژیک داشته باشند تا بتوانند استراتژی صحیحی برای روند منابع انسانی طراحی نمایند. حتی اگر هنوز به سطحی نرسیده‌ باشید که بتوانید استراتژی بچینید، بازهم باید بتوانید اهداف استراتژیک سازمانی را درک کرده و آن را به یک برنامه قابل اجرا تبدیل نمایید. مهارت مدیریت استراتژیک که بتواند از برنامه کلی سازمان پشتیبانی کند، به شما کمک خواهد نمود تا در سازمان مفید و کارساز باشید و خود را به عنوان فردی استراتژیک در سازمان نشان دهید.

مهارت‌های سازماندهی

مهارت‌های سازماندهی، اولین و یکی از مهم‌ترین مهارت‌های مدیریت منابع انسانی به‌حساب می‌آید. اصولاً، سازماندهی با توانایی در برنامه‌ریزی صحیح، رابطه تنگاتنگی دارد و هر دو مورد آن‌ها منجربه افزایش بهره‌وری در سازمان می‌شوند. بدین سبب اگر نتوانید وظایف شغلی و برنامه‌های هر کارمند را به‌خوبی سازماندهی نمایید، با حجم انبوهی از نارضایتی مشتریان، کارمندان و مدیران بالادستی مواجه خواهید شد.

مهارت‌های کار تیمی

اگر در حال تلاش برای دستیابی به چنین موقعیت شغلی هستید، باید بدانید که مهارت‌های کار تیمی، جزء جدانشدنی کار شما است. شما موظف هستید که با بخش‌های مختلف سازمان و همچنین همه‌ی کارمندان، همکاری نزدیکی داشته باشید. ازاین‌رو توانمندی و علاوه‌بر آن، علاقه‌مندی به کار تیمی، از مهارت‌های ضروری مدیر منابع انسانی به‌شمار می‌رود.

مهارت‌های تصمیم‌گیری

بدون شک منابع انسانی شامل تصمیم‌گیری‌های بسیاری است. یکی از موقعیت‌هایی که این مهارت لازم دارد، طول فرآیند استخدام است، هنگامی باید تصمیم بگیرید که آیا یک نامزد برای این شغل مناسب است یا نه. همچنین منابع انسانی زمانی که سازمان با معضل کوچک‌سازی مواجه است نیز به مهارت‌های تصمیم‌گیری نیاز دارد. این وظیفه کارمند منابع انسانی خواهد بود که پیام را به‌صورت اثربخش حتی در میانه بحران منتقل نماید. بدین جهت همه متخصصان منابع انسانی، به‌خصوص مدیران، باید تصمیم‌گیرندگان خوبی برای حمایت از عملکردهای مهم سازمانی باشند.

مهارت‌های چندوظیفه‌ای

منابع انسانی حوزه‌ای با مسئولیت‌های متنوع است که می‌تواند روزبه‌روز تغییر نماید. هنگام مدیریت هم‌زمان مصاحبه‌ها، آگهی‌های شغلی و شکایات، برنامه‌های آموزشی، پاداش، توانایی انجام چند کار و مدیریت عاقلانه زمان اغلب برای عملکرد مهم هستند. متخصصان منابع انسانی باید بتوانند با وجود فشار، آرامش خودشان را حفظ نمایند، چه این فشار از جانب کارمندان با نگرانی باشد و یا از جانب مدیری که با پیشرفت استخدام مشکل دارد.

وظایف مدیر منابع انسانی

چه کسانی می‌توانند مدیر منابع انسانی موفقی شوند؟

خوب تا به این جای مقاله با ویژگی‌های لازم برای مدیران نیروی انسانی آشنا شدید. حال سؤال اینجاست که چگونه وجود این ویژگی‌ها را تشخیص دهیم؟ ما دو راه ساده پیشروی شما قرار می‌دهیم.

۱ـ انجام تست رفتارشناسی دیسک (DISC)

۲ـ انجام تست شخصیت شناسی MBTI

بر اساس تست دیسک مدیران منابع انسانی موفق چه مدل رفتاری دارند؟

تست رفتارشناسی دیسک یکی از معتبرترین و کارآمدترین ابزارهای ارزیابی و توسعه منابع انسانی شناخته می‌شود. این مدل رفتاری از ۴ بعد D.I.S.C تشکیل شده است. بعد رفتاری متناسب برای مدیران منابع انسانی با توجه‌ به ویژگی‌های ذکرشده برای این شغل، الگوی رفتاری D یا (Dominance) است. بعد رفتاری D یا تسلط گرا افرادی هستند که استعداد ذاتی در رهبری دارند. برای این افراد چیزی مهم‌تر از تحقق اهداف وجود ندارد. این دسته از افراد برون‌گرا بوده و تمایل زیادی برای برقراری ارتباط با دیگران دارند. بااراده، مسئولیت‌پذیر، نظم‌دهنده، سریع، مستقل و با اعتمادبه‌نفس هستند. بنابراین می‌توانند بهترین گزینه برای این نوع از مدیریت باشند.

در کنار این موارد، این افراد به روابط انسانی توجه زیادی نشان نمی‌دهند. اگر تحت‌فشار قرار بگیرند ممکن است پرخاشگری کرده و با زبانی تند سخن بگویند.

الگوی رفتاری خلاق یا D-C

مدیریت منابع انسانی برازنده این اشخاص است. چراکه این گروه از افراد بسیار سریع تصمیم می‌گیرند. اما قبل از عمل تمام گزینه‌های پیشرو را بررسی می‌کنند. آن‌ها عاشق انجام پروژه‌های مختلف هستند و برای هر چالشی راه‌حل خلاقانه خود را دارند.

الگوی رفتاری الهام‌بخش D-I

این الگوی رفتاری نشان‌دهنده‌ی افرادی است که توانایی بالایی در متقاعد کردن دیگران و تحقق اهداف خود دارند. در حقیقت آن‌ها همواره در تلاش‌اند تا دیگران را به سمت یک هدف مشخص هدایت کنند. این افراد استعداد بالایی در برقراری ارتباط با دیگران و حل مشکلات آن‌ها دارند.

hr manager

مدل شخصیت شناسی MBTI  چه تیپ‌های شخصیتی را برای مدیریت منابع انسانی مناسب می‌داند؟

یکی دیگر از تست‌های شخصیت شناسی مطرح در سرتاسر جهان، تست شخصیت شناسی MBTI است. در این تست ۱۶ نوع تیپ شخصیتی تعریف می‌شود که هر یک مناسب برخی از مشاغل هستند. در ادامه ۴ نوع تیپ شخصیتی مناسب برای مدیر منابع انسانی را بررسی می‌کنیم.

تیپ شخصیتی فرمانده یا ENTJ

این دسته از افراد به‌طور ذاتی رهبر هستند. زندگی و کار آن‌ها به هم گره‌خورده است. آن‌ها در برابر تمام چالش‌های پیش‌آمده احساس مسئولیت کرده و در صدد حل آن‌ها برمی‌آیند. ENTJ ها تحمل کوچک‌ترین ناکارآمدی را نداشته و با آن برخورد می‌کنند. درست مانند مدیری قاطع و مصمم.

تیپ شخصیتی قهرمان یا ENFJ

این دسته از افراد مهارت بالایی در برقراری ارتباط با دیگران دارند. چراکه به‌طور طبیعی کاریزماتیک‌ هستند. آن‌ها استاد انگیزه دادن و متقاعد کردن دیگر افراد بوده، درنتیجه رهبران فوق‌العاده‌ای محسوب می‌شوند. ENFJ ها به‌شدت مردم‌دوست و مردم‌دار هستند.

تیپ شخصیتی مناظره گر یا ENTP

این گروه از افراد بسیار پرانرژی، خوش‌صحبت و باهوش هستند. آن‌ها جز خلاق‌ترین گروه‌های شخصیتی بوده و به دنبال پیاده‌سازی ایده‌های جدید هستند. اما خصوصیتی که آن‌ها را برای بودن در جایگاه مدیریت منابع انسانی متمایز می‌نماید، قدرت بالای آن‌ها در درک دیگران و مشکلات آن‌ها است. به همین دلیل دوستان فراوانی نیز دارند. این افراد در اغلب مواقع جذاب دیده می‌شوند و با استفاده از شوخ‌طبعی خود افراد دیگر را تحت تأثیر قرار می‌دهند.

تیپ شخصیتی وکیل‌ مدافع یا ENFP

خب حالا زمان صحبت در مورد سیاست‌مدار‌ترین و دراماتیک‌ترین تیپ شخصیتی فرارسیده است. ENFP ها افرادی پرشور و اشتیاق هستند.. ۹۰ درصد این افراد به داشتن خلق‌وخویی خوب و صمیمی شناخته می‌شوند. آن‌ها عاشق کنجکاوی در هر زمینه‌ای هستند. به همین جهت بسیار نوآور و مبتکرند. این تیپ شخصیتی از حضور در جمع و کار تیمی انرژی گرفته و می‌توانند استعدادهای خود را با نقاط قوت دیگران ترکیب کنند.

در آخر اینکه

در این مقاله تلاش کردیم با وظایف مهم و کلیدی مدیریت منابع انسانی در سازمان آشنا شوید. این افراد واسطه‌ای میان مدیران رده‌بالا و نیروی انسانی سازمان هستند. ازآن‌جهت که سرمایه‌ای مهم‌تر از نیروی انسانی برای سازمان وجود ندارد. پس این واسطه‌های کلیدی باید ویژگی‌های شخصیتی خاصی داشته باشند تا بتوانند وظایف خود را به بهترین شکل ممکن به سرانجام برسانند.

همچنین در ادامه مقاله با دو تست رفتارشناسی و شخصیت شناسی آشنا شدید که وجود این ویژگی‌های شخصیتی و رفتاری را در افراد نشان می‌دهند. امیدواریم با انجام تست‌های DISC و MBTI بتوانید ویژگی‌ها و استعدادهای نهفته در وجود خود را بشناسید و به این نکته پی ببرید که مناسب سمت مدیریت منابع انسانی هستید یا خیر؟

 

دسته بندی : استخدامی و شغلی, فرصت شغلی

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.