در انتخاب شغل تصور کنید سفری در پیش رو دارید و برای انتخاب وسیله، الویت اول شما زمان است. همانگونه که میدانید هواپیما کمترین زمان را برای رسیدن شما به مقصد را فراهم میکند.
تیپهای شخصیتی تست MBTI نیز وسیلهای است که شما را در سفر انتخاب شغل یاری میکند. اگر به نتایج این تست توجه کنید، شما را سریعتر و راحتتر به شکوفایی میرساند. اما هرگز فراموش نکنید که اتوبوس و قطار هم شما را به مقصد می رساند اما نه به سرعت.
همچنین فراموش نکنید که مقصد سفر انتخاب شغل شما، رضایت شغلی است. این بدان معناست که اگر شما شغلی متناسب با تیپ شخصیتی خود پیدا کنید میتوانید در نهایت به رضایت شغلی برسید. هیچ کدام از ما نمیتوانیم ویژگیهای شخصیتی خود را انکار کنیم. اما میتوانیم متناسب با ویژگی شخصیتی خود انتخاب بهتر و درستتری داشته باشیم. درنتیجه در این صورت میتوانیم از زندگی خود رضایت بیشتری داشته باشیم.
آیا شما بهعنوان یک کارمند از شغل خود رضایت دارید؟ برای دانستن این موضوع میتوانید از تست رضایت شغلی استفاده کنید. جهت ورود به آزمون کلیک کنید.
شناخت تیپهای شخصیتی
این روزها خیلی از افراد در شغلهای مناسب خود نیستند. حتما در اطرافیانتان دیدهاید که مثلا شخصی درونگرا در یک موقعیت شغلی که روابط عمومی بالا و فعالیت زیادی میخواهد، مشغول به کار است. یا در مقابل فردی برونگرا، کارمند و پشتمیزنشین است، فقط به این دلیل که مدرک دانشگاهی مرتبطی با آن شغل دارد؛ حال آن که به احتمال ۹۰درصد رشته دانشگاهی خود را نیز اشتباه انتخاب کردهاست. آیا این اشتباه باید تا همیشه گریبانگیر این فرد باشد؟ یا راهی هست برای خلاصی از این قفس؟! قبل از هر چیز چند دقیقه وقت بگذارید و تست MBTI را انجام دهید؛ سپس با شناسایی تیپ شخصیتی خود از بین ۱۶ تیپ شخصیتی موجود، درمییابید که کدام شغلها مناسب شما هستند.
در این آزمون برون گرایی (E) در مقابل درون گرایی (I) و افراد حسی (S) در مقابل افراد شهودی (N)، همچنین افراد تفکری (T) در مقابل احساسی (F) و افراد قضاوتی (J) در مقابل ادراکی (P) مقایسه شدهاند.
ویژگیهای ترجیح شخصیتی برون گرا E:
افراد برونگرا بیشتر دوست دارند با مردم و به صورت تیمی در فضایی شلوغ فعالیت کنند. این افراد از اینکه با دیگران ارتباط برقرار کنند، انرژی بیشتری دریافت میکنند. آنها معمولا میخواهند کانون توجه باشند.
فرد برونگرا بیشتر با صدای بلند فکر میکند. شناختن این افراد ساده نیست. آنها به سرعت ارتباط برقرار میکنند و بیشتر از آنکه گوش دهند، حرف میزنند. مدام از خود میپرسند: چگونه میتوانم در این موقعیت تاثیر بگذارم؟ رضایت شغلی افراد برونگرا نسبت درونگرایان بیشتر است.
ویژگیهای ترجیح شخصیتی درونگرا I:
افراد درونگرا از اینکه با خود باشند انرژی دریافت میکنند. آنها نمیخواهند مرکز توجه باشند. این افراد بیش از آنکه حرف بزنند گوش میدهند. ابتدا فکر میکنند و سپس جواب میدهند. از تنهایی لذت میبرند و بیشتر دوست دارند بصورت انفرادی کار کنند. محتاط و بسته عمل میکنند. رضایت شغلی این افراد به نسبت افراد برونگرا کمتر است. این افراد دوست دارند به تنهایی و یا با گروههای کوچک و در محیطهای کوچک کار کنند.
ویژگیهای ترجیح شخصیتی حسی S:
به آنچه مطمئن و منسجم است، اعتماد میکنند. در محیط کار معمولا از ایدههایی استقبال میکنند که قابلیت اجرایی داشته باشند. افراد حسی به واقعگرایی اهمیت میدهند. اطلاعات را از طریق حواس پنج گانه جمعآوری میکنند. اطلاعات را به روش قدم به قدم ارائه میدهند. حقایق را میبینند و به خاطر میسپارند. افراد حسی دوست دارند با چیزهای ملموس مانند مردم، اعداد یا ماشینها کار کنند و اینگونه از کاری که میکنند احساس رضایت میکنند. افراد احساسی بیشتر بر کمک به دیگران تاکید دارند و کارهایی که مبتنی بر ارزش باشد را بیشتر میپسندند.
ویژگیهای ترجیح شخصیتی شهودی N:
افراد به تیپ شخصیتی شهودی برای نوآوری و تخیل بهای فراوانی قائل هستند. این افراد دوست دارند مهارتهای جدیدی بیاموزند. اما هنگامی که بر روی مهارت تسلط پیدا کنند، کسل میشوند. این افراد بیشتر بر روی آینده تمرکز دارند و بیشتر بر روی تغییرات آمادگی دارند. دوست دارند با چیزهای انتزاعی مانند نظریهها، ایدهها و احتمالات کار کنند.
ویژگیهای ترجیح شخصیتی تفکری T:
در زمینه تصمیمگیری تحلیلهای آنها شخصی است. این افراد معتقدند احساسات زمانی متغییر است که منطقی باشند. در جریان تصمیمگیری، عینی و تحلیلی هستند. ترجیح شخصیتی فکری با تحلیل و سبک و سنگین کردن، تصمیمگیری میکنند. تفکریها کارهایی را دوست دارند که هوش آنها را درگیر کند و اجازه پیشرفت به آنها را بدهد.
ویژگیهای ترجیح شخصیتی احساسی F:
به طور طبیعی علاقه به راضی کردن دیگران دارند و به راحتی امتنان و تشکر خود را نشان میدهند. در بسیاری از موارد آنها احساسی و عاطفی ارزیابی میشوند. ترجیح شخصیتی احساسی، به همدلی و مهربان بودن افتخار میکنند. آنها کارهایی را دوست دارند که بازتاب ارزشهایشان بوده و زندگی مردم را بهتر میکند.
ویژگیهای ترجیح شخصیتی قضاوتگرا J:
افراد با ویژگی قضاوتی دارای اخلاق کاری هستند. یعنی همیشه الویت آنها کار است. این افراد ترجیح میدهند اول بدانند که میخواهند چه کاری انجام دهند؟ آنها همیشه در کارهایشان نظم و ترتیب خاصی دارند. تصمیمگیری را دوست دارند و دوست دارند کارهای نصف و نیمه را سر و سامان دهند. خودشان را به راحتی تطبیق نمیدهند و سورپرایز شدن را دوست دارند. افراد قضاوتی در مقایسه با افرادی که تیپ شخصیتی ادراکی دارند معمولا درآمد بالاتری دارند. قضاوتگرها دوست دارند که محیط کارشان سازمانیافته و ساختاریافته باشد.
ویژگیهای ترجیح شخصیتی دریافتگرا P:
افراد با ترجیح شخصیتی دریافتگرا باید لذت ببرند و بعد کار کنند. یعنی اول لذت بعد کار. آنها با توجه به دریافت اطلاعات جدید، هدفهایشان را تغییر میدهند. آزادی را دوست دارند و وقتی مجبور به تصمیمگیری میشوند، احساس تنش میکنند. همیشه خودشان را با تغییرات جدید تطبیق میدهند. به طور کلی خواستار آزادی و انعطافپذیری هستند و از وجود مقداری آشفتگی احساس هراس میکنند.